Džiovinti obelų lapai gali padėti esant virškinimo sutrikimams, gastritui ir opiniams skrandžio bei žarnyno pažeidimams. Lapuose esančios veikliosios medžiagos minkština gleivinę, skatina skrandžio sekreciją ir stabdo kenksmingų mikroorganizmų vystymąsi.
Laukinių obelų lapuose yra cukraus, neazotinių ekstraktinių medžiagų, baltymų, katechinų, organinių rūgščių, B grupės vitaminų, pektininių medžiagų, geležies, fosforo, mangano, kalio, vario , vitamino C.
Vartojimas . 1 valgomą šaukštą lapų užplikyti stikline verdančio vandens, palaikyti šiltai 10-15 min. nukošti. Gerti po pusė stiklinės 2 kartus per dieną, geriau prieš valgį.
Nevartoti asmenims, jautriems arbatos sudedamosioms dalims
Laikyti sausoje gerai vedinamoje patalpoje .
Grynasis kiekis 30 g.